Home » Waar moet ik op letten bij het kopen van een loungeset?
loungeset kopen

Loungesets

Waar moet ik op letten bij het kopen van een loungeset?

Waar moet je op letten als je een nieuwe loungeset gaat kopen? Het is een belangrijke vraag, als je een nieuwe lounge wilt aanschaffen. Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk dat de loungeset goed en comfortabel moet zitten. Daar kom je vooral achter door veel diverse sets uit te testen in tuinmeubelzaken of showrooms.

loungeset kopen waar op letten

Goedkoop is duurkoop bij loungeset

Goedkoop is als het om een loungeset gaat vaak toch duurkoop. Een goedkope set geeft misschien 2-3 jaar plezier. Maar je merkt duidelijk dat de fabrikant geld heeft bespaard op zaken als frames, loungekussens en materiaal dat snel kapot gaat of verkleurd. Spaar liever nog even door voor een kwalitatief goede loungeset waarvan je zeker weet dat deze je nog jarenlang plezier zal opleveren.

Een goede loungeset is bedoeld om op te loungen of relaxen. Let er daarom op dat de rugleuning niet te laag of te recht is. Ook de kussens op de loungeset moeten goed aanvoelen. Goede kussens hebben bijvoorbeeld springveren. Hierdoor blijven de kussens langer in vorm en comfortabel. Een ander belangrijk punt wat de loungeset kussens betreft, is dat deze gemaakt moeten zijn van een weerbestendige stof.

loungeset kopen waar op letten

Loungeset kopen, letten op het onderhoud

Een loungeset kopen die weinig onderhoud nodig heeft is een slimme zet. Ga voor loungeset gemaakt van stevig hout zoals hardhout of teak of kunststof gevlochten wicker of textileen. Deze materialen gaan lang mee en ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Wil je een strakke loungeset? Kies dan voor materialen zoals aluminium of rvs. Zoals we boven schreven zijn de kussens ook belangrijk. Zoek naar ‘all weather’ kussens die tegen regen kunnen en na een buitje al binnen 2 uur droog zijn.

Bij het kopen van de nieuwe loungeset is het slim om in de winkel na te vragen van welk materiaal de set gemaakt is. Zodra je dat weet kun je nog wat doorvragen over het onderhoud ervan. Veel tuinmeubel speciaalzaken verkopen onderhoud- en reinigingsmiddelen gemaakt voor een specifieke loungeset. Zo weet je zeker dat je je loungeset behandeld en schoonmaakt met middelen die daarvoor bedoeld zijn.