Home » Hoe kan ik houten tuinmeubelen schoonmaken?
tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen

Hoe kan ik houten tuinmeubelen schoonmaken?

Om houten tuinmeubelen lang mooi te houden is ze schoon houden belangrijk. Houten tuinmeubels die licht viezig zijn kan je het beste schoonmaken met een sopje van warm water en groene zeep. Gebruik een borstel om de tuinmeubels schoon te boenen. Zijn je houten tuinmeubelen zwaar vervuild? Vervang de groene zeep dan met soda.

Na schoonmaken houten tuinmeubels behandelen

Na het schrobben en boenen van je houten tuinmeubel laat je ze goed drogen. Eenmaal droog kun je ze licht opschuren met een fijn schuurpapiertje. Je houten tuinmeubels zien er dan weer als nieuw uit. Aan te raden is om ze nog een extra behandeling met een lak, beits of olie (in het geval van teak) te geven. Dan zien ze er echt mooi uit en bescherm je het hout tegen de weersinvloeden.

tuinmeubelen schoonmaken

Houten tuinmeubelen schoonmaken met hoge drukspuit

Soms maken mensen de vergissing om hun houten tuinset met een hoge drukspuit schoon te spuiten. Dat lijkt een makkelijke taak zo. Maar na verloop van tijd kan dit het hout beschadigen. Er ontstaan groeven in de houten tuinmeubels waarin vuil zich gaat ophopen. Hierdoor is het lastiger om het meubel weer goed schoon te krijgen.

Groene aanslag van houten tuinmeubel verwijderen

Heeft je houten tuinmeubel last van groene aanslag? Gebruik ook dan soda en warm water om dit tegen te gaan. Gebruik een zachte spons om de tuinmeubels goed vochtig te maken. Laat dit vervolgens zo’n tien minuten intrekken. Veeg het daarna met de spons schoon en spoel de houten tuinmeubelen goed af met schoon water.